U Čačincima s radom započeo Dječji vrtić “Lipa” u kojemu će u smijehu i veselju uživati 54 mališana

Utorak, 2. studenog, zauvijek će ostati upisan u povijest općine Čačinci. Nakon više od 20 godina, u Čačincima je niknula jedna „lipa“, koju polazi 54 najmlađih žitelja općine Čačinci. Naime, Dječji vrtić u Čačincima područni je odjel, koji zajedno s vrtićima u Čađavici i Velikom Rastovcu, čini jedno ime – „Dječji vrtić „Lipa“ Čađavica. Jedno ime, jedna uprava, računovodstvo, stručni suradnik-logoped i domar, primjer je racionalizacije troškova. Uz njih, vrtić broji šestero novozaposlenih odgojitelja, spremačica i kuharica, koji se brinu o odgoju, obrazovanju, njezi i skrbi, te prehrani dječice.

– Želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli ovom velikom danu za sve nas. Možemo reći – „raširi grane, malena lipo, tvoji listovi započinju let. Nad tobom nebo prepuno zvijezda, ispred tebe čitavi svijet. Djeca su presretna. Roditelji ne skrivaju oduševljenje. Ovo su adekvatni uvjeti za rast i razvoj. Zajedno sve možemo postići. Drago nam je da svi brinu o djeci i kroz sitnice pokazuju koliko im je stalo da vrtić kvalitetno funkcionira – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Lipa Ana Krmpotić.

To je deveti novootvoreni vrtić na području Virovitičko-podravske županije koji je izgrađen sredstvima Ministarstva poljoprivrede te uz potporu Virovitičko-podravske županije, općina i gradova u kojima se pojedini vrtići nalazi. Podsjetimo, do sada su otvoreni vrtići u – Gornjem Bazju, Ćeralijama, Sopju, Špišić Bukovici, Svetom Đurđu, Čađavici, Velikom Rastovcu i Gradini. Predstoje još vrtić u Suhopolju i Orahovici.

(Općina Čačinci, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content