U Knjižnici i čitaonici Pitomača održana promocija knjige „Žena koja je voljela kosilice“

Jučer (petak) je u Knjižnici i čitaonici Pitomača u sklopu Mjeseca hrvatske knjige održana promocija knjige „Žena koja je voljela kosilice“, druga zbirka humoreski i kratkih priča virovitičkog autora Zlatka Erjavca.

Rođeni Virovitičanin na zanimljiv, duhovit i pomalo ironičan način prikazuje svakodnevicu likova dobro poznatih karakteristika, bliskih mentalitetu malog mjesta, pa tako i virovitičkog. Knjiga ‘Žena koja je voljela kosilice’ sa svojih šezdeset priča stilom se i tematikom naslanja na prvu knjigu (Žene vole pametne muškarce, Beletra, 2018.), a s istim stilom Zlatko je ovu zbirku pobliže približio i pitomačkim ljubiteljima knjige.

– Veseli me što sam u Pitomači. Ovo predstavljanje začinile su djevojke iz The Fusiona, koje su bile i na promociji moje prve knjige u Grabrovnici, i koje su također uveličale i ovu večer – rekao je Z. Erjavec.

20211105 180108 1

Kroz razgovor urednice Marije Karácsonyi i Zlatka Erjavca, ali i kroz interakciju publike, pitomačkim ljubiteljima knjige približena je ova vrlo zanimljiva zbirka virovitičkog autora. Cijelu književnu večer svojim nastupom začinio je ženski vokalni sastav The Fusion.

Mjesec hrvatske knjige ove se godine održava u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Fokus ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto je „Ajmo hrvati se s knjigom”.

(www.icv.hr, ib, Foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content