U posljednjih 17 dana na području Virovitičko-podravske županije cijepilo se 6.888 osoba, od kojih njih 75 posto prvom dozom

Na području Virovitičko-podravske županije bilježi se povećani interes za cijepljenje koje se provodi u Virovitici, Slatini, Orahovici, Pitomači u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije i Doma zdravlja VPŽ.

– U posljednjih 17 dana, od 6. do 23. studenog, prema podacima Stožera za civilnu zaštitu VPŽ na području Virovitičko-podravske županije cijepilo se 6888 osoba, od kojih njih 75 posto prvom dozom, odnosno 4560. Molim sve naše sugrađane da shvate važnost cijepljenja jer je to uz pridržavanje protuepidemijskih mjera put prema izlasku iz pandemije. Vjerujte struci, liječnicima, epidemiolozima, oni su uvijek spašavali živote, a to rade i danas. I prema posljednjim podacima dokazano je kako se cijepljeni manje zaražavaju, manje obolijevaju i manje umiru. Uz veću procijepljenost i zdravstveni sustav i bolnički kapaciteti bit će manje opterećeni – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

PDC 6201
Foto: K. Toplak

Inače, što je veća procijepljenost, manja je smrtnost. Europska komisija objavila je graf koji se temelji na podacima Europskog centra za sprječavanje i kontrolu bolesti, a koji pokazuje odnos cijepljenih i umrlih u zemljama Europske unije. Podaci o procijepljenosti odnose se na odrasle građane, sve starije od 18 godina. Podaci o umrlima odnose se na 14-dnevno razdoblje u studenom.

(vpz.hr)

cijepljenost

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content