U Suhopolju održan Međužupanijski stručni skup regije Sjever za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova

Danas (petak) je u dvorcu Janković u Suhopolju održan Međužupanijski skup regije Sjever za odgajatelje i stručne suradnike učeničkih domova. Tema skupa je bila „Kognitivni razvoj učenika“.

Na samom početku skupa polaznike su pozdravile ravnateljica Učeničkog doma u Virovitici Martina Tišljar i voditeljica Međužupanijskog stručnog vijeća i odgajateljica-savjetnica u Učeničkom domu Virovitica Suzana Sokele, koja je svima prisutnima predstavila godišnji plan i program Međužupanijskog stručnog skupa.

– Temom ove radionice želimo pokazati kako motivirati učenike za učenje, da ne budu samo pasivni sudionici, da ne ponavljaju gradivo nego da se aktivno uključe i da koriste aktivne metode učenja. Radionicama se pokazalo što mi kao odgajatelji možemo i na koji način možemo napraviti da bi ih potakli i zainteresirali za učenje, a jako je bitno da su oni uključeni, zainteresirani i aktivni u učenju – istaknula je voditeljica skupa Suzana Sokele.

Kognitivni razvoj je način na koji osoba percipira, razmišlja i stječe razumijevanje svog svijeta kroz odnose genetskih čimbenika i čimbenika učenja, a predavanja i radionice o tome su održali Ivančica Fett-Škvarić iz OŠ iz Suhopolja – savjetnica, Kristina Đeri iz škole OŠ Vladimira Nazora Virovitica – savjetnica i učiteljica hrvatskog jezika. Melita Melita Schmitz, savjetnica i knjižničarka iz OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Nakon predavanja uslijedili su primjeri dobre prakse – radionice koje su vodile djelatnice Učeničkog doma Virovitica, Gabrijela Slamić koja je održala radionicu za maturante i stručna suradnica Ivana Therese Štetić koja je održala radionicu za učenje pod nazivom „Moj pametni mozak“, te odgajateljica-mentorica iz Učeničkog doma Križevci Marija Kovačić koja je održala radionicu pod nazivom „Učenje, briga, razbibriga“.

(www.icv.hr, ib, Foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content