U virovitičkom Kazalištu izvedena predstava “Slamnati šešir” u izvedbi Češke kazališne skupine Vojan

Na svojoj hrvatskoj turneji, na kojoj su obilazili svoje sunarodnjake, članovi kazališta Vojan iz gradića Libica u sjevernoj Češkoj, nakon Rijeke i Daruvara, jučer su (nedjelja) u virovitičkom kazalištu izveli su komediju Miroslava Hornička “Slamnati šešir” u režiji Jaroslava Vondruškya.

Komedija, čija se radnja odvija u Parizu, puna je zanimljivih i komičnih preokreta oko jednog slamnatog šešira koji je unio pomutnju u planirano vjenčanje gospodina Fadinarda i Helene Nonacourt, a organizatori gostovanja, iz Češke besede Virovitičko–podravske županije, iskoristili su nedjeljno popodne da gostima pokažu Viroviticu.

– Imali smo čast i priliku čuti amatersko kazalište Vojan iz Libica nad Cidlinou, koje djeluje već 136 godina, a posljednjih 50 godina se podmlađuju iz svog dječjeg kazališta. To je njihov recept za uspješan rad. Putuju po cijeloj Europi, gdje žive Česi šireći češku kulturu i surađuju s češkom dijasporom- tom prilikom je naglasila predsjednica Češke besede Virovitičko–podravske županije Jasan Per Kožnjak.

Iz Češke besede Virovitičko–podravske županije se zahvaljuju na pomoći i suradnji Kazalištu Virovitica posebice ravnatelju Tomislavu Pintariću.

Nakon predstave dogovorena je daljnja suradnja Češke besede Virovitičko–podravske županije i kazališta Vojan.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content