VIDEO Policija srušila na tlo i uhitila muškarca u centru Virovitice, očevidac: “Radili su svoj posao i do kraja bili korektni”

U centru Virovitice prije nekoliko trenutaka odvila se neuobičajena drama. Policija je, naime, privela muškarca ispred Zagrebačke banke. 

Policajci su upotrijebili silu nad muškarcem, oborili ga na pod i priveli. 

Neslužbeno doznajemo da je muškarac bez maske htio ući u banku i postao nasilan, zbog čega je zaštitar morao pozvati policiju koja je muškarca potom morala svladati. 

Događaju su svjedočili brojni klijenti banke i prolaznici. 

– Mladi gospodin je bio klijent ispred banke i to ispred mene. Razgovarao je sa zaštitarom uljudno do trenutka ulazka u banku. Zaštitar ga je upitao imali masku i gospodin odgovori da nema i da nemože zbog zdravstvenih razloga nositi masku. Zaštitar ponovo uljudno zamoli da mu da bilo kakav dokument da bi potvrdio te zdravstvene razloge.
 
Mladi gospodin se oglušuje i ulazi u banku. Zaštitar ulazi za njim i ponovo ga moli da izađe iz banke ili stavi masku. Ujedno mu i ponudi da banka mu da masku kako bi mogao izvršiti uslugu. Mladi gospodin odbija masku i pali snimanje na mobitelu. Zaštitar ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i zaštitar kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor zaštitar zove policiju.
 
Policija dolazi za cca 20 min i upozorava gospodina o počinjenom prekršaju i zabrani snimanja unutar banke te moli gospodina osobnu iskaznicu. Nakon što i nakon petog puta mu ne želi dati osobnu izvode ga van iz banke.
 
Vani nastaje metež jer ovaj i dalje ne želi dati osobnu i to na izrazitu zapovijed policajca te nastavlja snimati. Nije bilo druge nego ga privesti jer on ne želi suradnju.
 
Moram naglasiti da ovaj mladić nije iz našeg okruženja i da ova cijela situacija je dobro smišljena. Koji je razlog tome utvrditi će policija.
 
Zato ne napadajte policiju koja je do kraja bila korektna niti zaštitara koji radi svoj posao. U tih 30 min koliko se sve događalo barem 20 puta je ponuđeno rješenje – rekao je jedan od očevidaca, komentirajući događaj na Facebooku.
 

Događaj su nam komentirali i iz PU virovitičko-podravske.

– U utorak, 23. studenog, oko 10,30 sati zaprimljena je dojava zaštitara iz banke u centru Virovitice, u kojoj zaštitar navodi kako ima problema s jednom muškom osobom koja ne nosi zaštitnu masku na licu i koja je ušla u banku bez predočenja dokaza sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Dolaskom policijskih službenika u banku zatečena je muška osoba, od koje su policijski službenici zatražili osobnu iskaznicu i rekli da stavi zaštitnu masku, a što je muškarac izričito odbijao te je, izlazeći van iz banke, također vrijeđao policijske službenike. Nad muškarcem su potom uporabljena sredstva prisile – tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika temeljem članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršajni nalog iz čl. 47. st.2. toč. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – stoji u odgovoru policije.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content