Virovitičke košarkašice Z-13 nastavile fenomenalan niz – osam od osam: Konačno pao i Podravac iz Virja

U deset godina postojanja ŽKK Virovitice, samo jedan jedini put virovitičke košarkašice u službenoj utakmici uspjele su pobijediti Podravac iz Virja. U međuvremenu, Virjanke su bile prvakinje i viceprvakinje Hrvatske u mlađim dobnim kategorijama. Dugo su vjerni navijači košarkašica iz Virovitice čekali pobjedu u Virju i dočekali su je. Po prvi put Virovitičanke nisu pognute glave napustile parket dvorane u Virju.

Na ovaj način oborile su novi rekord kluba, a to je osam uzastopnih pobjeda u jednom natjecanju Prvenstva Regije Sjever koja okuplja najbolje ženske košarkaške klubove iz pet županija na sjeverozapadu Hrvatske, ali krenimo redom…

Već od prve sekunde bilo je jasno da je ekipa ŽKK Virovitice dominantnija što je pokazao i rezultat već nakon prve četvrtine koja je završila s više od dvadeset koševa razlike za raspoložene Virovitičanke. Velika dominacija nastavila se i u drugoj četvrtini te se na poluvrijeme krenulo s velikih 47:9.

U istom ritmu krenulo se i u nastavku sve do konačnih 105:18 i osme uzastopne pobjede Virovitičanki od kojih je sedam ostvareno s više od pedeset koševa razlike.

Nika Gverić postigla je najviše koševa, njih 26 uz asistenciju i skok. Lana Bajivić postigla je 14 koševa uz 5 skokova i osvojenu loptu. Margareta Cenger postigle je 12 koševa uz 6 asistencija 3 skoka te dvije blokade i osvojene lopte. Dvoznamenkasti broj koševa postigla je i Dorotea Blažičević, njih 10 te dodala dvije asistencije i skok. Po 8 koševa postigle su Alisa Lovreković i Ena Salajić. Alisa je upisala i 4 skoka te po dvije asistencije i osvojene lopte, dok je Ena dodala i 3 osvojene lopte. Lorena Kanižaj postigla je 7 koševa i uspješno skočila 4 puta te dodala dvije asistencije. Borbena Maja Lena Bucifal brojci od 6 koševa dodala je 6 osvojenih lopti i 3 skoka. Tena Tolušić, Monika Sabolić Požežanac i Lucija Petras postigle su po 4 koša pri čemu je Tena dodala 3 asistencije i osvojene lopte, Monika osvojila jednu loptu, a Lucija dodala jednu asistenciju. U strijelce se upisala i Naya Čevelak koja je svoju borbenost okrunila s 4 osvojene lopte, a Nikolina Hetzel cijeloj priči dodala je dva skoka.

Podravac Virje – ŽKK Virovitica 18:105

ŽKK Virovitica: Maja Lena Bucifal 6, Lana Bajivić 14, Alisa Lovreković 8, Margareta Cenger 12, Nika Gverić 26, Tena Tolušić 4, Dorotea Blažičević 10, Monika Sabolić Požežanac 4, Naya Čevelak 2, Lorena Kanižaj 7, Nikolina Hetzel, Ena Salajić 8 i Lucija Petras 4.

U idućem kolu djevojke iz Virovitice za dva tjedna putuju u goste DHPG-u koji trenutno zauzima četvrto mjesto.

Z 13 tablica

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content