Virovitičke košarkašice Z-13 nastavile fenomenalan niz: Vindi 2 ‘pao’ sa 119 razlike – uskoro veliki derbi protiv prve ekipe Varaždinki

Virovitičke košarkašice nastavile su svoj fenomenalni niz i četvrtu utakmicu zaredom svoje protivnice pobijedile s više od 60 koševa razlike. Ovakva dominacija ujedno je i poziv ljubiteljima košarke da se uskoro obavezno zapute u dvoranu Osnovne škole “Vladimir Nazor” u Virovitici kako bi svojim navijanjem podržali ove hrabre djevojke u velikom derbiju protiv prve ekipe Vindije iz Varaždina. Naime pobjedom protiv također neporaženih Varaždinki napravile bi veliki korak prema prvom osvajanju Prvenstva Regije Sjever u konkurenciji do 13 godina starosti.

Najbolje da krenemo redom i vratimo se utakmici protiv ekipe Vindi 2. Od samog početka Virovitičanke su nametnule tempo koje pomlađena ekipa iz Varaždina nije mogla pratiti, tako je već nakon prve četvrtine rezultat iznosio 35:2. Uvidjevši veliku dominaciju trener Robert Fritz oslobodio je svoje igračice svih obrambenih zadataka uz obavezan povratak u obranu nakon postignutog koša. U drugom dijelu djevojke su igrale uz obavezno jedno vođenje, no razlika je svejedno iz minute u minutu brzo rasla. Na kraju je semafor stao na 129:10 za raspoložene Virovitičanke.

Najefikasniju utakmicu do sada odigrala je Lana Bajivić sa postignutih 27 koševa kao i Dorotea Blažičević s postignutih 22 koša. U stopu ih je pratila Tena Tolušić koja je postigla 20 koševa, dok su dvoznamenkasti broj koševa postigle Alisa Lovreković i Nika Gverić sa 16 koševa te Margareta Cenger s 10 koševa. Maja Lena Bucifal i Lorena Kanižaj postigle su 8 koševa, a u strijelce se upisala i Naya Čevelak.

ŽKK Virovitica – ŽKK Vindi 2 129:10

ŽKK Virovitica: Maja Lena Bucifal 8, Lana Bajivić 27, Alisa Lovreković 16, Margareta Cenger 10, Nika Gverić 16, Tena Tolušić 20, Dorotea Blažičević 22, Naya Čevelak 2, Lorena Kanižaj 8.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content