Započeli radovi na najvećem orahovačkom projektu, uređenju Jezera: U tijeku je uklanjanje postojećih objekata

Dolaskom na orahovački turistički biser – Jezero prvo što ovih dana zapne za oko je da više nema montažnog restorana i terase. Znak je to da su počeli radovi na najvećem projektu u gradu, uređenju Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” ukupne vrijednosti 81,3 milijuna kuna. Osim Grada Orahovice koji je korisnik projekta, partneri su još i Javna uprava za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednice grada Orahovice. Djelatnici Presoflex gradnje d.o.o. iz Požege započeli su s radovima koji će biti izvedeni na četiri gradilišta.

– Građenjem na četiri lokacije u neposrednoj blizini Kupališta “Jezero”, Centralne građevine – Odmaralište za djecu, Bungalova I – šest Studio apartmana, Bungalova III – osam Studio apartmana i Sanitarija i vanjskih igrališta na plaži kupališta bit će uspostavljen Edukativni centar Orahovica “Škola u prirodi” kao najzahtjevnija aktivnost iz projekta “Uređenje Turističkog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” – kaže gradonačelnik Orahovice Saša Rister te naglašava o kojim je radovima trenutno riječ.

– Najvažnije je da se radi i da je ovaj veliki projekt konačno započeo. Trenutno djelatnici Presoflex gradnje rade na uklanjanju, odnosno rušenju postojećih montažnih i drugih objekata kako bi oslobodili lokacije na kojima će biti građeni novi planirani objekti. Tako više nema onog montažnog restorana i terase, a i ostali objekti će uskoro biti uklonjeni. Radit će se dok god vremenski uvjeti budu to dopuštali – zaključuje gradonačelnik Rister.   

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content