2. HRL SJEVER Lavice odličnom obranom u prvom dijelu do uvjerljive pobjede nad Garešnicom

U 11. kolu 2. hrvatske lige Sjever rukometašice 1234 Virovitice na svom terenu su pobijedile Garešnicu 40:23. Uz puno pogrešaka u prvih sedam minuta susret je bio izjednačen, a tada su se domaće rukometašice, na krilima odlične vratarke Martine Majkovčan, počele rezultatski odvajati.

Martina je više od devet minuta bila nesavladiva te je time pokrila i pokoju pogrešku svojih suigračica u napadu. Do odmora igračice Garešnice su uspjele postići samo šest zgoditaka, dok su Lavice u 20 navrata pogodile gostujuću mrežu. Gostujući trener Neven Santo rotirao je svoje igračice, ali bez rezultatskog uspjeha.

U drugom dijelu i domaći strateg Darko Grdić postepeno počinje u igru uvoditi mlade igračice, što su iskoristile gošće, koje su se raspucale, ali niti u jednom trenutku nisu uspjele ugroziti domaću pobjedu. U jednom trenutku trener Grdić dobacio je svojim igračicama na terenu “Ako ne znate što ćete s loptom, dodajte ju Eleni, ona će dati gol”, misleći na Elenu Bardić koja je bila napadači izuzetno raspoložena postigavši devet zgoditaka. Uz nju šest pogodaka postigla je Klara Crnoja, a pet su postigle Nika Deskar, Lukrecia Veršec i Maja Mlinarić, dok je Martina Majkovčan sakupila nevjerojatnu 21 obranu.

U idućih sedam dana virovitičke Lavice odigrat će još dvije utakmice. U srijedu 8. prosinca gostujući kup susret s Prelogom, a u subotu 11. prosinca domaći odgođeni ligaški susret šestog kola s drugom ekipom Osijeka.

1234 Virovitica: Martina Majkovčan (20+1), Lorena Ariana Volenik (4+0), Jelena Pratljačić, Lukrecia Veršec 5, Lea Zupčić 2, Nadia Dujmović 3, Klara Crnoja 6, Dora Koprek 3 (1), Marija Medved 2, Nea Kovač, Nika Deskar 5 (1), Karla Tumpić, Maja Mlinarić 5, Elena Bardić 9 i Lana Čor. Trener: Darko Grdić.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content