2. ML SJEVER Virka završila susret sa svega šest igrača: Ivančica slavila na svom terenu s osam poena prednosti

Nakon dvije uzastopne pobjede i dodijeljene utakmice protiv Koprivnice, te nakon prošlog kola u kojem su košarkaši Virka Virovitice pauzirali, jučer je odigrana utakmica novog, 10. kola 2. muške lige Sjever. Izabranici Dražena Lukše gostovali su u Ivancu gdje ih je dočekala momčad Ivančice, vodeći ligaški sastav.

Iskusna momčad Virka Virovitice odigrala je odličnu utakmicu sa samo osam igrača budući da je selekcija M17 u isto vrijeme igrala odlučujuću utakmicu za prvaka lige. Prvo poluvrijeme odrađeno je na visokom nivou, uspjeli su usporiti igru i nametnuti svoj ritam kojim su se, protiv ove sezone odlične ekipe Ivančice koja će ”prezimiti” na prvom mjestu, držali u egalu prvih dvadeset minuta. Na poluvrijeme se odlazi s jednim poenom prednosti na strani domaće momčadi (36:35).

U tvrdoj utakmici suci se nisu najbolje snašli te su Zvonimir i Sven Petrović imali po tri prekršaja već do poluvremena, a u drugom poluvremenu suci doslovno guraju domaćina prema pobjedi dosuđujući tri tehničke igračima Virke (Pavlović, Matišić i Z. Petović).

Virka je utakmicu završila sa samo šest igrača i to s dvojicom juniora, Bunjevcem i Ferenčevićem, kojima su to bile skoro prve minute ove sezone. Izgubiti kod jesenskog prvaka osam razlike možda izgleda dobro, ali uz objektivno suđenje Virka je mogla doći i do pobjede. Završilo je 76:68 u korist domaće momčadi.

Pred virovitičkim košarkašima ovog je vikenda posljednji ligaški dvoboj jesenskog dijela prvenstva. Nakon 14. studenog Virkasi će odigrati novu domaću utakmicu, a ugostit će drugoplasirani Podravac iz Virja.

KK Virka Virovitica: Golub 23, Petrović M. 3, Pavlović 6, Bunjevac, Petrović S. 15, Ferenčević N., Petrović Z. 9, Matišić 12, trener: Dražen Lukša.

(www.icv.hr, mra, KK Virka Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content