Contesse oduševile božićnim koncertom u crkvi sv. Terezije Avilske: Ugostili Vokalno-instrumentalni trio Cantabile

U nedjelju, 26. prosinca u suhopoljskoj ckvi sv. Terezije Avilske, domaći Vokalni ansambl Contesse u suradnji s TZ Suhopolje, organizirao je božićni koncert na dar svim mještanima općine i njihovim gostima.

KADA JE GLAZBA U PITANJU, RIJEČI SU SUVIŠNE

Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja ne treba posebno predstavljati. Podsjetit ćemo da su svoje druženje uz pjesmu započele u Osnovnoj školi Suhopolje već 2016. godine. Od 2019. godine su na ponos Suhopolja registrirane kao glazbena udruga te tako niz godina oplemenjuju glazbeno-kulturni život. Neumorno se nekoliko puta tjedno sastaju i marljivo vježbaju. Naravno, trud se isplati te su zapažene rezultate imale kako na lokalnoj i državnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Foto 1 Custom 4

Spomenut ćemo posljednje izvrsno predstavljanje na virtualnom glazbenom natjecanju međunarodnog karaktera GLAZ-B-OS 2021. koji organizira Odsjek za glazbenu umjetnost Umjetničke akademije u Osijeku. Osvojile su prvu nagradu s uvjerljiva 94 boda u kategoriji do 16 ansambala, pri čemu su ostvarile najveći broj bodova općenito u kategoriji svih vokalnih ansambala.

Foto 2 Custom 4

Kao prijatelji Contessama na ovom Božićnom koncertu nastupio je i Vokalno-instrumentalni trio Cantabile. Glazbeni je to sastav iz Virovitice kojeg čine Antonija Šandrk (vokal), Tihomir Sabolić (gitara) i Perica Mihaljević (klavir). Izvode skladbe blagog karaktera pogodne za stvaranje ugodne atmosfere pri raznim prigodama. Repertoar im čine domaći i strani standardi pop, rock, jazz, duhovne, gospel, filmske i klasične glazbe…

-Glazba je ushit duše. Od početaka ljudskog roda ona je jedina autentično prenosila najdublji ljudski osjećaj: ljubav. Božić je događaj ljubavi – ovim lijepim riječima je Anto Škraba uvodno predstavio izvođače koji su toplo dočekani.

Foto 3 Custom 2

Pozdrave i čestitke okupljenima uputio je i župnik Ljubo Krmar. Brojna suhopoljska publika, među kojom je bio i župan Igor Andrović u pratnji supruge, uživala je u profesionalnim i toplim izvedbama skladbi božićne tematike, koje je dodatno obogatila fantastična akustika suhopoljske crkve i po završetku koncerta glazbenike nagradila velikim aplauzom. 

(www.icv.hr, nkl)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content