Grad Orahovica pomoći će svojim poljoprivrednicima u novoj poljoprivrednoj sezoni: Od 30 prijava na Javni poziv, 19 ispunjava sve propisane kriterije

Grad Orahovice pomoći će svojim poljoprivrednicima u novoj poljoprivrednoj sezoni. Naime, gradonačelnik Saša Rister potpisao je ugovore s orahovačkim poljoprivrednicima koji su ispunili kriterije Javnog poziva za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Orahovice za 2021. godinu za koju je u gradskom proračunu bilo osigurano 200 tisuća kuna. Jedan kandidat mogao se prijaviti za više mjera i ostvariti pravo na maksimalan iznos potpore ne veći od 40.000,00 kn. Na gradski Javni poziv ove godine je pristiglo 30 prijava što je do sada rekordan broj, a 19 je ispunilo sve propisane kriterije, no, za svih 19 nema dosta novca.

– Rekordan broj prijava pokazatelj je kako smo pogodili s ovim poticajnim mjerama i moram reći da sam zadovoljan odazivom orahovačkih poljoprivrednika. Jedanaest OPG-ovaca je imalo određenih nepodmirenih obveza, bilo prema Gradu ili gradskim poduzećima, pa njihove prijave nismo ni mogli uzeti u razmatranje, a od 19 ispravnih prijava, novca trenutno ima samo za njih 11. Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak, ukoliko rebalans ovogodišnjeg Proračuna bude usvojen, osigurat ćemo za ovu namjenu dodatnih 50 tisuća kuna, ali čak niti to neće biti dovoljno za sve poljoprivrednike– rekao je gradonačelnik Rister te poručio da će svi priliku imati već početkom slijedeće godine.

U prijedlogu Proračuna za 2022. godinu ponovno smo za razvoj poljoprivrede predvidjeli 200 tisuća kuna i ako isti bude usvojen, mi ćemo već početkom proljeća slijedeće godine raspisati novi natječaj na koji će se moći javiti svi orahovački poljoprivrednici– zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content