Gradski muzej Virovitica zasjao u božićnom ruhu: U ulaznoj veži najmlađi okitili jelku

Pripreme za Božić u punom su jeku, a Virovitica je i ove godine ukrašena mnoštvom lampica i božićnim ukrasima od prirodnih materijala čime se dašak najradosnijeg razdoblja u godini osjeća na svakom koraku. Uz tradicionalne adventske vijence, božićne jelke, Selo vilenjaka, Groficu Advent, Kamin toplih želja, Mrazograd, Božić naših baka, Mjesto za poljubac, Snješkograd i Čarobni prolaz, ove je godine dodatno ukrašena Bajkovitim noćnim nebom na šetnici kod Gimnazije, Kućicom Djeda i Bake Božićnjak, Ledenom kočijom i Svjetlećim anđelima. Iznimka nije niti Gradski muzej Virovitica koji je večeras dobio svoj božićni kutak, a u sklopu manifestacije Prosinac u gradu, te u organizaciji Muzeja, u ulaznoj veži najmlađi su okitili jelku. 

Kako je i istaknula ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej, upravo su dječica bila najbitnija u cijeloj ovoj priči, te je ovom prilikom izrazila zadovoljstvo velikim odazivom. Mališani su tako s istinskim veseljem, kako to samo oni znaju, pažljivo birali gdje će koji ukras završiti, pobrinuli su se da svaka grančica bude uređena, a uz pomoć odraslih dosegnuli su i najviše grane što im je svakako bio posebni doživljaj.

Radosti i smijeha u najmanju ruku nije nedostajalo, jelka je zasjala u svom punom sjaju, a dio vesele atmosfere donosimo vam i u našoj galeriji…

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content