Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica održalo Skupštinu: Društvo mora što hitnije pronaći ravnatelja

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica održalo je Skupštinu u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera. Predsjednik Pavao Ramić u uvodnom se obraćanju prije svega zahvalio svim darivateljima krvi koji su se i ove godine odazivali u velikom broju te naglasio.

– Darivatelji krvi su heroji današnjice i ja im se u ime našeg društva od srca zahvaljujem na odanosti i vjernosti našim akcijama na svim lokacijama gdje akcije održavamo. Hvala svim našim volonterima, ljudima koji odvajaju svoje vrijeme kako bi pomogli i našem društvu, ali s nama i onima kojima je pomoć najpotrebnija. I veliko hvala gospodinu Željku Kišu, našem neumornom radniku koji svojim radom i trudom čini ovo društvo još većim nego što je – reko je Ramić koji je predstavio i plan rada za 2022. godinu.

Skupstina-Cveni-kriz-1-Custom– Uz ostvarivanje naših redovnih ciljeva, kao što još više pojačavanje broja darivatelja krvi, posebno ćemo raditi na omasovljenju i radu s pomlatkom i mladima pri Crvenom križu. Isto tako težit ćemo formiranju društava pomlatka i mladih u mjesnim društvima našeg područja te osnovnim školama gdje to još nije učinjeno. Vjerujemo u još veći razvitak Kluba mladih CK, a uz sve to trudi ćemo se osposobiti kadrove za animatore DDK te volontere i voditelje mladih. I nadalje ćemo raditi na prijemu i distribuciji humanitarne pomoći za socijalno-ugrožene osobe, organizirati sabirne akcije ”Solidarnost na djelu” te prikupljanje i podjelu hrane i odjeće. Pomagat ćemo i u narednom razdoblju bolesnim građanima kroz podjelu medicinske opreme i pomagala, a naravno kao društvo na raspolaganju ćemo biti i Gradu, odnosno lokalnim zajednicama. Jako važna stavka u narednom razdoblju je konačno izabrati ravnatelja društva jer smo trenutno jedino društvo u Hrvatskoj koje nema ravnatelja, a ta je osoba krucijalna u radu. Jako nam je teško pronaći osobu koja će se uklopiti i koji će se prema ovom poslu odnositi profesionalno. Uputili smo čak dopis HCK-u da malo izmijeni kriterije jer po postojećim je teško naći adekvatnu osobu. Mi za sada imamo našeg Željka Kiša koji radi ogroman posao pa iako je prijavljen na pola radnog vremena često je i po deset sati u pogonu jer ne želi dopustiti da rad društva pati i na tome mu neizmjerno hvala – rekao je Ramić.

Skupstina-Cveni-kriz-3-Custom

Željko Kiš predstavio je i financijski plan za 2022. godinu te se zahvalio Gradu i općinama na pomoći, a posebno načelniku Tomislavu Durmiću i Općini Zdenci koja je dala i znatno više financijskih sredstava nego što po zakonu moraju dati. Na kraju se nazočnima obratio gradonačelnik Saša Rister izraziši odličnu suradnju Grada i Crvenog križa.

– Svi zajedno djelujemo u ovo nesretno vrijeme pandemije i zato vam moram čestitati na vrijednom i upornom radu., a isto tako vjerujem kako će društvo jednako uspješno odraditi sve svoje planom zacrtane aktivnosti. Moram se osvrnuti i na rak-ranu ovog društva, a to je prostor skladišta. Održali smo zajedno nekoliko sastanaka i pronašli smo neka rješenja i evo nadam se, kako ćemo u 2022. i to konačno riješiti – zaključio je Rister. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content