I ove školske godine u VPŽ se uspješno provodi projekt „In-In – integracija i inkluzija“

U Virovitičko-podravskoj županiji i ove školske godine uspješno se provodi projekt „In-In-integracija i inkluzija“ ukupne vrijednosti 2.265.090,00 kuna koji ima za cilj pružiti potporu uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno-obrazovne ustanove. Njihovim uključivanjem osiguravaju se uvjeti uspješne socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja te se izravno doprinosi napretku razvoja i vještina i osnaživanju sustava potpore za sudionike odgojno-obrazovnog procesa.

Projekt „In-In-integracija i inkluzija“ odobren je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja temeljem Odluke o financiranju na temelju Poziva UP.03.2.1.06 Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV. iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Virovitičko-podravska županije, kao nositelj projekta, osigurao je tako potporu 44 pomoćnika u nastavi za 45 učenika u 18 škola, 15 osnovnih i 3 srednje škole koje su ujedno i projektni partneri. Za provedbu projekta podugovorena je Vidra – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije koja je u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije izradila projektnu prijavu.

Slika1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content