IN MEMORIAM Preminuo Jozo Šramek, predsjednik UHVDR 2. bojne 132. brigade Orahovica

Tužna vijest uoči Božića pogodila je Orahovicu i okolicu, a posebno hrvatske branitelje s ovog područja. Preminuo je hrvatski branitelj, dragovoljac Domovinskog rata i aktualni predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata 2. bojne 132. brigade Jozo Šramek.

Jozo se od prvog dana kao dragovoljac uključio u Domovinski rat i sa svojom 2. bojnom prošao sva ratišta na kojima je bila, od obrane podpapučkih sela do Ivanovca i obrane grada Osijeka.

U UHDVDR uključio se od inicijative za osnivanje, da bi prije godinu dana postao i predsjednik udruge. Dužnost predsjednika ne samo da je obavljao savjesno nego je iznimno volio to što radi i ponosio se što je baš on predsjednik udruge slavne 2. bojne.

Prije samo deset dana organizirao je 30. obljetnicu oslobađanja podpapučkih sela na koju osobno nije mogao doći zbog bolesti koja ga je nažalost prerano i uzela.

Jozo Šramek bio je velik čovjek i uvijek spreman pomoći svakome. Orahovica jednostavno ne može vjerovati da ove duše od čovjeka više nema. Neka mu je laka hrvatska gruda za koju se hrabro borio.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content