Isplata dividende Hrvatskim braniteljima za 2020. godinu obavljat će se do 31. prosinca ove godine

Isplata dividende članovima Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za 2020. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji započela je u srpnju ove godine. Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2020. godinu iznosi 9.704.791,58 kuna, što po jednom udjelu iznosi 5,32 kuna. Isplata se obavlja isključivo u poslovnicama FINE, a potrebno je predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

– S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 16. srpanj 2021. godine, pravo na isplatu dividende imaju oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli poslije 17. svibnja 2021. godine – rekao nam je voditelj Područne jedinice Virovitica Ministarstva hrvatskih branitelja Anto Krišto, te dodao:

– Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 17. svibnja 2021. godine ili ranije, te otkupili svoje udjele i više ne raspolažu niti jednim udjelom. Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavlja se prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB, te preslike navedenih dokumenata. Dividenda koja pripada članu Fonda, a za koju on ne podnese zahtjev za isplatu odnosno ne podigne je do 31. prosinca godine u kojoj je utvrđen iznos dividende, odgovarajuće mu se pretvara u njegov udio odnosno udjele u Fondu – zaključio je Anto Krišto te pozvao sve Hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji da sve potrebne informacije o tome, kao i o drugim nejasnoćama mogu dobiti u Područnom uredu Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici. 

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content