Izaslanstva OBŽ i Grada Osijeka odala počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

U povodu 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana danas (petak) izaslanstava Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rada OBŽ položili su cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu slobode u Osijeku.

– I ovom prigodom sjećamo se vremena stvaranja samostalne Republike Hrvatske i uloge dr. Franje Tuđmana u povijesti naše mlade države, povijesti koja je započela ratom i koju je on vodio, što mu daje jednu od najvećih uloga među Hrvatima kroz cijelu povijest. Donosio je odluke koje tada nije bilo jednostavno donositi. Ni danas, s odmakom vremena, ne možemo sa sigurnošću reći da li su neke bile dobre ili ne, no tada su se morale donositi jer je bio rat. U tim okolnostima trebalo je imati vizije, snage, hrabrosti, znanja i svega što je imao da bi Hrvatsku proveo kroz rat, da bi ga završili i 1995. godine Hrvatsku oslobodili akcijom Oluja, a potom jedini u svijetu uspješno odradili mirnu reintegraciju okupiranog područja, dijela istočne Hrvatske. Uz Stjepana Radića i Antu Starčevića, dr. Franjo Tuđman je jedan od najvećih hrvatskih sinova – rekao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić naglasio je kako se s velikom zahvalnošću prisjećamo  prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

– Pod njegovim vodstvom i uz nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja obranjena je, stvorena i međunarodno priznata Republika Hrvatska. Na nama je da je nastavimo graditi i od nje napravimo poželjno mjesto za život, kao što trenutno činimo u gradu Osijeku – kazao je gradonačelnik Radić.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content