Izbornik Hrvoje Horvat nakon teškog poraza od Slovenije: Raspali smo se u deset minuta

Hrvatski rukometaši poraženi su od Slovenije s 26:33 (15:17) u prvoj pripremnoj utakmici uoči nastupa na Europskom prvenstvu, odigranoj u srijedu u celjskoj dvorani Zlatorog.

Strijelce oslabljene Hrvatske predvodili su Luka Šebetić i Luka Cindrić s po pet pogodaka, a triput je mrežu zatresao Ivan Čupić. U slovenskoj reprezentaciji su po sedam golova postigli Blaž Janc i Gašper Marguč, a triput je strijelac bio Jure Dolenec.

-Završili smo drugu fazu priprema koja je bila dosta naporna. Jedva čekamo završni dio priprema kad nam se priključuju “Nijemci”. Poraz od Slovenije je tu, možda nerealno visok na kraju, pustili smo, dali priliku svim igračima koji su bili na okupljanju pa smo se raspali u zadnjih desetak minuta – rekao je izbornik hrvatskih rukometaša.

Čekaju se Nijemci

Prije nego što dobije šansu za debi na velikom natjecanju, Horvat će Hrvatsku voditi na Croatia kupu protiv Bosne i Hercegovine (6. siječnja) i Rusije (8. siječnja) – prenosi Index.

-Nijemci su igrali svoju ligu, tako da smo ovo sve odradili bez igrača koji tamo nastupaju. Kompletiramo se tek od 1. siječnja pa će krvna slika isto biti drugačija – zaključio je Horvat.

Podsjetimo, u prvom krugu EP-a izabranici Hrvoja Horvata smješteni su u skupinu C kojoj je domaćin Szeged, a natjecanje će otvoriti 13. siječnja (20:30) protiv Francuske. Dva dana poslije (20:30) Hrvatska će igrati protiv Srbije, a 17. siječnja (18 sati) će prvi krug zaključiti dvobojem protiv Ukrajinaca.

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina izborit će mjesto u drugom krugu grupne faze natjecanja.

(index.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content