Koronavirus u VPŽ: Preminule tri osobe, novozaraženo je 28 osoba, najviše s područja Virovitice

Nažalost, tri osobe, dva muškarca (1944. i 1952. godište), te jedna žena (1932. godište), preminule su uslijed infekcije COVIDOM-19 i brojnih komorbiditeta. Broj žrtava na području Virovitičko-podravske županije od početka epidemije koronavirusa tako je narastao na 265.

Od 88 testiranih, područje Virovitičko-podravske županije bilježi 28 pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Virovitica (12), Slatina (4), Pitomača (4), Suhopolje (4), Mikleuš (2), Špišić Bukovica (1), Orahovica (1).

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 25 COVID-19 pacijenta od čega je jedna osoba na respiratoru. U KBC-u Osijek nema pacijenata s područja VPŽ, dok je u klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu jedna pacijentica. Od početka epidemije koronavirusa, s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazile su se 10.062 osobe. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju, poštivanju epidemioloških mjera i cijepljenju protiv COVIDA-19.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content