Likovni klub “Nikola Trick” otvorio svoju godišnju izložbu u prostoru “virovitičkih gljiva”

Po već dugogodišnjoj tradiciji članovi Likovnog kuba “Nikola Trick” predstavljaju se o blagdan svetog Nikole svojom godišnjom izložbom. U ovo pandemijsko vrijeme, kada svako veće okupljanje u zatvorenom prostoru predstavlja novu mogućnost za širenje koronavirusa, virovitički likovnjaci našli su originalno rješenje za izložbu. Postavili su ju, naime, u praznom prostoru “virovitičkih gljiva” na početku ulice Stjepana Radića. 

– Svi koji će proći ovdje moći će se okrenuti i pogledati ovu izložbu. To će biti izložba za sve, za narod, kako bih ja rekla – istaknula je prilikom otvorenja izložbe, predsjednica Likovnog kluba “Nikola Trick” Jaroslava Lulić.

IMG_5443-Custom

Nazočne je pozdravila i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac i uputila zahvalu vlasniku na ustupljenom prostoru Likovnom klubu za organizaciju izložbe. 

Na izložbi sudjeluje 18 autora: Julijana Aradi, Slobodan Blaževski, Gordana Čurik, Vladimir Drimal, Ankica Fijala, Branka Grlica, Roko Idžojtić, Maja Ivanušić, Goran Kosović, Želimir Kukavica, Jaroslava Lulić, Tatjana Lulić Prpić, Alen Meštrović, Emilija Penz Mar, Ivana Molnar, Ivana Poslek, Lidija Vlašiček i Tomo Vlašiček s ukupno 30 svojih djela.

Predgovor katalogu izložbe napisala je ovogodišnja izbornica Tatjana Lulić Prpić. U njemu podrobno predstavlja sve autore i njihova djela. U pogovoru kataloga Maja Ivanušić predstavlja presjek rada Likovnog kluba “Nikola Trick” u godini koja je pri kraju. Izložbu će svi ljubitelji slikarstva, ali i ostali prolaznici moći pogledati do kraja siječnja iduće godine.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content