Načelnik Općine Sopje Berislav Androš: I sljedeće godine ćemo gledati da sva naša mjesta budu obuhvaćena kroz nove projekte

Iako je ”Božićni domjenak” za djelatnike Općine Sopje i općinske vijećnike te predstavnike institucija, društvenog i vjerskog života trebao biti upriličen uoči samog Božića, održan je danas (ponedjeljak) iz razloga što je prošlog tjedna preminuo veliki prijatelj Sopja, načelnik mađarske Općine Starin (Dravasztara) Šandor Matoricz.

Na početku male svečanosti, zahvale za zalaganje u radu Općine Sopje, nazočnima se s nekoliko riječi obratio predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, pozdravivši vijećnike, djelatnike Općine, sopjanskog župnika vlč. Stjepana Škvorca, poduzetnike kao i predstavnike medija i javnog života.

IMG_1788Načelnik Općine Sopje, Berislav Androš, govorio je o projektima koji su realizirani u 2021. godini, kao i o onima koji ih očekuju.

 – Sve vas skupa pozdravljam i zahvaljujem vam se na dolasku na ovo naše malo svečano druženje. Prošli tjedan smo održali sjednicu Općinskog vijeća na kojoj smo donijeli rebalans i proračun Općine Sopje za 2022. godinu, a koji bi trebao biti oko 17 milijuna kuna. Realizacija proračuna za 2021. godinu je bila izvanredna, usudio bih se reći najbolja do sad, jer smo imali daleko puno više projekata. Ono što me zadovoljava je činjenica da je svako mjesto u općini Sopje više-manje obuhvaćeno s projektima, a o čemu smo posebno vodili računa. Sljedeća godina donosi nam ponovo nove izazove, novo financijsko razdoblje natječaja Europske unije i ministarstava, za što smo se pripremili i što smo stavili u naš proračun. Kao i ove, i sljedeće godine ćemo gledati da svako mjesto u općini bude zadovoljeno, ovisno o strategiji razvoja općine i o našim dogovorima. Ovom prilikom bih se zahvalio svim suradnicima, svim djelatnicima Općine Sopje, vijećnicima, novom župniku, te svima vama koji radite za boljitak naše općine – istaknuo je, između ostalog, načelnik Androš.

IMG_1798Hranu, koja je poslužena nakon govora, blagoslovio je vlč. Stjepan Škvorc.

(www.icv.hr, df)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content