Nova potpora Našicama: Za rekonstrukciju dvoraca Pejačevićevih dodijeljeno 10 milijuna kuna

Ugovor o sufinanciranju projekta “Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog” ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak svečano je uručila, u božićno blagdansko vrijeme, gradonačelniku Grada Našica Krešimiru Kašubi.

Time su iz Programa za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za taj projekt dodijeljena sredstva u maksimalnom iznosu od 10.000.000,00 kuna. Svečano uručenje ugovora održano je u prostorijama Osječko-baranjske županije u Osijeku, a tomu su nazočili župan Ivan Anušić i zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić. 

– Ugovorom podižemo sufinanciranje ovog projekta na 85 posto njegove ukupne vrijednost, te ujedno završavamo ciklus potpisivanja ugovora iz Fonda za sufinanciranje EU projekata diljem RH u komu je samo u 2021. godini uloženo 1,7 milijardi kuna. Riječ je o 650 različitih projekta kojima se pomaže općinama i gradovima, županijama, kao i njihovim komunalnim tvrtkama i institucijama kako bi što je brže moguće realizirali EU projekte. Projekti obnove kulturne baštine i kulturnog identiteta podiže se atraktivnost RH u turističkom smislu, posebno na području pet slavonskih županija, mijenjaju i vizure i sadržaji gradova, ali cijelo područje dobiva i novu perspektivu gospodarskog razvoja – rekla je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba kazao je kako su Našice u ovom trenutku veliko gradilište kojim se mijenja vizura grada. U tom kontekstu je izuzetno značajno i današnje potpisivanje ugovora vrijednog 10 milijuna kuna.

– Kada se završi rekonstrukcija imat ćemo novu turističku priču temeljenu na dvorcu kao muzeju s kompletnom muzejskom građom, Mali dvorac namijenjen za našu Glazbenu školu te Groegerova vila sa knjižnicom i druge sadržaje- kazao je gradonačelnik Kašuba te zahvalio ministrici Tramišak i županu Anušiću na potpori u razvoju grada Našica.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content