Održan posljednji ovogodišnji sastanak UKLA Virovitica: Osvrnuli su se na svoj rad i aktivnosti u posljednjih 12 mjeseci

U utorak 28. prosinca 2021. godine na zadnjem sastanku terapijske zajednice, u godini koja odlazi, članovi Udruženja klubova liječenih alkoholičara Virovitica osvrnuli su se na svoj rad i aktivnosti u posljednjih 12 mjeseci, a članovima jubilarcima podijeljena su priznanja za hvalevrijedan apstinencijski staž: Marijanu Bertiću za dvije godine, Đuri Kosiju za tri godine i Goranu Mareku za deset godina.

Svi nazočni složili su se da je godina u odlasku bila vrlo izazovna za održavanje uspješne apstinencije, primarno zbog uvjeta življenja u vremenu pandemije Covid-19, no istovremeno su izrazili zadovoljstvo i ponos što je grupa od desetak stalnih članova bez prekida jednom tjedno održavala sastanke terapijske zajednice i što su obilježili sve za klubove liječenih alkoholičara važne datume, naravno uz poštivanje zaštitnih mjera.

Ujedno su izrazili žaljenje zbog članova koji su odustali od borbe protiv ovisnosti o alkoholu, svjesni koliko je ta borba teška, no naglašavajući da se iz nje ipak može izaći kao pobjednik. Spomenuli su i članove koji više ne dolaze na sastanke terapijske zajednice, no uspješni su apstinenti koji i dalje promiču zdrav život i klub liječenih alkoholičara kao jednu od karika na putu liječenja i oporavka od ovisnosti o alkoholu. Nakon međusobnih zahvala članova jednih drugima za podršku i pomoć, te stručnim radnicama Gordani Radusin i Jasni Čupen za njihov doprinos u aktivnostima UKLA Virovitica, svima se sa par riječi obratio predsjednik UKLA Virovitica Goran Marek, ujedno i dobitnik priznanja za 10 godina uspješne apstinencije.

– S osvrtom na 10 godina apstinencije, čovjek osjeti neki unutrašnji ponos i samopoštovanje. Može se i mora riješiti alkohola jer se ne uništava samo pojedinca, sebe, već i sebi najdraže i najmilije. Bez obzira na sve stranputice života, divan je osjećaj da si vratio poštovanje drugih ljudi i povjerenje svojih najmilijih tj. obitelji i svoje djece. Ništa nije lako, ali s dobrom voljom i potporom okoline sve kušnje i nedaće se mogu savladati- istaknuo je.

Svoje obraćanje Goran Marek završio je riječima “Uvijek trijezni!”. S tom porukom članovi UKLA Virovitica, kažu, zakoračiti će u 2022. godinu i nastaviti pružati pomoć i podršku jedni drugima, kao i onima koji im se odluče pridružiti na njihovom apstinencijskom putu.

(www.icv.hr, UKLA Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content