Održan Silvestrovo run Virovitica: Veselo društvo u blagdanskom ruhu trčalo gradom

Prije pet godina virovitički zaljubljenici u trčanje održali su prvu utrku Silvestrovo run Virovitica. Inicijatori utrke su Mario Kovač, Kruno Tomljanović i Zlatko Keserica, kojima se pridružilo još desetak rekreativnih trkača na duge staze. Utrka se ponovila i tri iduće godine, no prošle zime zbog epidemioloških prilika vezanih uz pandemiju koronavirusa samo je nekolicina najhrabrijih istrčala virtualnu utrku. Ove godine ponovno se trčalo zajedno.

U večernjim satima nedjelje, 19. prosinca trkači su se okupili u caffe baru Štedna. Dvadesetak hrabrih izašlo je na zagrijavanje koje je vodio Ivan Kelečić. U 17 sati i 30 minuta krenula je trka gradskim ulicama. Kolonu je predvodio Mario Kovač na biciklu, na kojemu je bio montiran zvučnik s prigodnom blagdanskom glazbom, a slijedili su trkači različite dobi i zanimanja od učenika do župana virovitičko-podravskog Igora Androvića.

Sudionici utrke zaustavili su se u dvorištu palače Pejačević, a potom je slijedio krug oko gradskog dvorca i povratak u caffe bar Štednu, gdje ih čekala okrjepa. U blagdanskom ruhu istrčali su oko 5 kilometara i složili se u jednom – svi će ovo ponoviti sljedeće godine. 

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content