OPĆINA MIKLEUŠ Na sjednici Općinskog vijeća usvojen proračun za 2022. godinu, iznosi 5,8 milijuna kuna

Na 3. sjednici održanoj u utorak, 30. studenog, Općinsko vijeće Općine Mikleuš jednoglasno je usvojilo Proračun za 2022. godinu te projekcije za 2023. i 2024. godinu. Proračun za sljedeću godinu planiran je u iznosu od 5.800.000 kuna, za 2023. godinu 9.700.000 kuna te za 2024. godinu 7.400.000 kuna.

Kao i do sada, sukladno mogućnostima Proračuna, Općina će sufinancirati rad udruga, sufinancirati prijevoz učenika srednjih škola, dodijeliti financijske potpore studentima, isplaćivati naknadu za novorođenu djecu, a koja će iznositi 3.000 kuna za prvo dijete, odnosno 4.000 kuna za drugo i svako sljedeće dijete.

Također Općina nastavlja sa sufinanciranjem boravka djece u Dječjem vrtiću, Područni odjel Mikleuš i to tako da od ukupne ekonomske cijene po djetetu, koja iznosi 1.278 kuna, roditelji plaćaju 250 kuna dok razlika ide iz općinskog Proračuna. Isto tako, Općina će nastaviti sa sufinanciranjem troškova školske kuhinje za djecu OŠ Mikleuš i to iznosom od 50 kuna mjesečno po djetetu.

U Proračunu su planirana sredstva i za isplate uskrsnice i božićnice umirovljenicima u 2022., kao i u 2021. godini, za koje je podnošenje zahtjeva u tijeku. Božićnice iznose 200 kuna, a mogu ih ostvariti umirovljenici čija mirovina ne prelazi 2.000 kuna.

– Jedan od najznačajnih projekata je izgradnja dječjeg vrtića u Mikleušu. Budući da se radi o projektu koji Općina Mikleuš nije u mogućnosti sama financirati, prijavljen je na natječaj za bespovratna sredstva te početak izgradnje zavisi o zatvaranju financijske konstrukcije kao. Drugi važan projekt je Uređenje mjesnog parka u Mikleušu – kažu iz Općine te dodaju kako je, uz navedene projekte, jedan od većih zahvata i izgradnja mosta prema Ambulanti u Mikleušu te uređenje pristupne ceste i ceste u ulici Antuna Kanižlića.

– Naravno, kao i svih godina do sada u planu je izgradnja pješačkih staza, uređenje objekata u vlasništvu Općine, uređenje poljskih putova i drugo – dodaju iz Općine.

(www.icv.hr, Općina Mikleuš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content