Otvoren Božićni sajam Učeničke zadruge „Navis“ Katoličke osnovne škole u Virovitici

Ispred Katoličke osnovne škole danas (srijeda) se održava Božićni sajam Učeničke Zadruge „Navis“.  Na otvorenju sajma prisustvovali su učenici i nastavnici Katoličke osnovne škole, a uz prigodne božićne pjesme pjevački zbor škole, ravnatelj Ivan Mikolić službeno ga je i otvorio.

– Ovo za nas nije mali događaj jer se za ovaj mali prostor gdje je smješten Božićni sajam, radilo dugo. Najvažniji dio u svakom sajmu je da postoji nečije srce koje je sa ljubavlju i radošću za nekoga nešto pripremilo. Ako se po tome mjeri onda je ovaj naš sajam najveći u Virovitici – rekao je ravnatelj Ivan Mikolić te svima zahvalio na trudu i radu u organizaciji sajma.

Na štandovima se mogu pronaći razni božićni ukrasi i predmeti poput božićne pšenice, nakita, jaslica, ukrasa za bor, prirodnih krema za ruke, balzama za usne i slično.

– Naši učenici od 1. do 7. razreda za Božićni sajam su radili cijelo polugodište kako bi napravili razne proizvode koje će danas prodati svojim prijateljima, nastavnicima i posjetiteljima pa tako svatko može pronaći nešto za sebe – kaže nastavnica biologije i voditeljica Učeničke zadruge Andrea Bobanac te dodaje kako novac koji zarade od prodaje koriste za izradu raznih proizvoda za nadolazeći sajam koji će biti u proljeće.

Svi proizvodi rađeni su ručno, a učenici su svakako pokazali svoju kreativnost i talent u izradi ovih proizvoda. Učenička zadruga djeluje od ove godine, a kako ističe učiteljica, cilj Zadruge razvijanje određenih vještina kod učenika.

– Cilj je da učenici kroz Učeničku zadrugu razvijaju vještine u kreativnosti, poduzetništvu, ekonomiji, računovodstvu gdje uče o jednostavnim stvarima poput toga kako kreirati cijenu, koliko smo potrošili za materijal, koliko bi taj proizvod u konačnici trebao koštati i slično. S druge strane potiču se kako raditi u timskom radu i zajedništvu. Učenicima to jako puno znači, vesele se tome i zaista rade to sa srcem i sa nestrpljenjem su dočekali današnji sajam – kaže Andrea Bobanac.

Sajam će se biti otvoren danas do 15:30 sati, ali i sutra, 23. prosinca, od 10.30 do 15:30 sati kada će te, ako još niste, moći kupiti rukotvorinu za svoje najmilije.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content