Policija otkrila detalje teške prometne nesreće u kojoj je poginuo 25-godišnjak, a još dvojica mladića teško ozlijeđena

U mjestu Borova u općini Suhopolje jučer, 28. prosinca, u 18.40 sati dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom.

Nesreća se dogodila kada je 22-godišnji vozač upravljajući osobnim automobilom slatinskih registarskih oznaka Ulicom Lanište, od centra Borove prema Rezovcu, dolaskom do kbr. 39 neposredno nakon izlaska iz desnog putnog zavoja zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad vozilom, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

S automobilom je prešao preko cijele širine kolnika i sišao na južnu putnu bankinu po kojoj je nastavio kretanje istim smjerom, prešao preko putnog mosta i sletio u putni jarak kojim se kratko kretao, a potom je izletio na zelenu površinu te prednjim desnim dijelom automobila udario u betonski rascjetni stup koj je polomio.

– Uslijed siline udarca došlo je do podizanja stražnjeg dijela osobnog automobila te udara desnom bočnom stranom i dijelom krova u navedeni stup, od kojeg se odbio i zaustavio na površini – stoji u policijskom priopćenju.

U prometnoj nesreći poginuo je 25-godišnji suvozač, dok su 22-godišnji vozač i 18-godišnji putnik zadobili teške tjelesne ozljede.
 
– Provedenim alkotestiranjem 22-godišnji vozač je bio pod utjecajem alkohola od 0,51 promila. Protiv vozača slijedi kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Na terenu su unesrećenima pomagali djelatnici Hitne medicinske pomoći i DVD-a Suhopolje, koji su morali rezati lim na automobilu da bi izvukli preminulog mladića.

(www.icv.hr) 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content