POU SLATINA U sklopu projekta ”Kino za sve generacije” nabavljen DCP projektor za Art dvoranu: Promjene se nastavljaju i u 2022. godini

Na natječaj Ministarstva kulture, Javne potrebe u kulturi, Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture 2020. godine, Pučko otvoreno učilište Slatina javilo se s projektom “Kino za sve generacije” za programsku djelatnost digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture. Od traženih 400.000,00 kuna, Pučko otvoreno učilište Slatina dobilo je 300.000,00 kuna. Projekt je vrijedan 436.871,25 kn, a Grad Slatina osigurao je 50.000,00 kuna. Ostatak sredstava osiguralo je POU Slatina iz vlastitih sredstava.

– Naše je kino jedini kinematograf na području Virovitičko-podravske županije koji radi više od 100 godina uz vrlo kratke prekide za vrijeme Domovinskog rata, te ima dvije kinodvorane. Broj posjetitelja kina raste iz dana u dan, unatoč ovoj Covid pandemiji, a oganiziramo brojne događaje i njegujemo hrvatski i europski film. Od 1. siječnja 2019. godine postali smo član najznačajnije mreže europskih nezavisnih kina ”EUROPA CINEMAS”. Organizirali smo četvrti Zimski sajam filma, dvodnevno okupljanje članova Kino mreže, distributera i ostalih filmskih profesionalaca. ”Kino pod zvijezdama” projekt je koji provodimo već sedam godina. Ostali filmski programi koje provodimo su Dani smijeha u Kino Mreži, Ženijalni vikend, Sjećanje na Domovinski rat, ZFF, Rendez-Vous au Cinema!, Svjetski dan audiovizualne baštine u kinu Slatina, Dan sjećanja na Vukovar, Dani medijske kulture, Blagdani u kinu. Ovim smo se projektom ”ponovili” u DCP projektor za Art dvoranu koji će zadovoljiti našu zahtjevniju publiku, čim epidemiološke prilike dozvole. Ovih božićnih blagdana publika će imati priliku na novom roll motoriziranom platnu 9×5 u našoj Velikoj dvorani pratiti najnovije filmske hitove. Za usporedbu, platno je tri metra veće od prijašnjega. S obzirom da je ovaj zahvat malo veći, nastavak uljepšavanja naše dvorane nastavit će se i u 2022. godini. Naime, u planu nam je ”obući” konstrukciju platna te izmijeniti dotrajalu rasvjetu na pozornici. Planova je puno i veselimo se svakoj promjeni u kojoj ćemo uživati s našom publikom- rekla je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

(www.icv.hr, adf, POU Slatina)

 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content