PP Orahovica i dalje pomaže učenicima i studentima: U prošloj akademskoj godini isplaćene stipendije u iznosu većem od 120 tisuća kuna

Poljoprivredno poduzeće Orahovica i ove je godine pomoglo učenicima i studentima sa šireg orahovačkog područja. Tako je PP Orahovica d.o.o. u listopadu raspisalo natječaj za dodjelu stipendija studentima i to za pet studenata iz područja agronomije, u iznosu od 800 kuna mjesečno, te pet stipendija studentima ostalih studija, također u iznosu od 800 kuna mjesečno. Pravo na Stipendiju PP Orahovice mogli su ostvariti svi redoviti studenti, a prednost pri dodjeli istih ostvarili su studenti iz grada Orahovice te općina Crnac, Zdenci, Čačinci i Voćin.

– U prošloj školskoj/akademskoj godini isplatili smo stipendije u iznosu od 121.750,00 kn., a u novoj školskoj/akademskoj 2021./2022. Isplatit ćemo za stipendije 176.400,00 kn. Isto tako potičemo učenike srednje poljoprivredne škole u Orahovici i to kroz plaćenu učeničku praksu te donaciju grožđa za proizvodnju vina u okviru učeničke prakse. Znamo kako su djeca naša budućnost i zato se trudimo maksimalno im pomoći i olakšati školovanje kako njima tako i njihovim roditeljima– rekao je predsjednik Uprave PP Orahovica Saša Breznik.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content