Radovi u Sv. Đurađu: Novo ruho dobila Ulica Sv. Križa, u tijeku sanacija klizišta u Mlinskoj

Radovi na obnovi gradskih i prigradskih ulica za ovu se godinu pomalo privode kraju. Jedna od ulica koja je ovih dana dobila novo “lice” je i Ulica Sv. Križa u prigradskom naselju Sveti Đurađ, a obnovljena je u sklopu ugovora vrijednog 4,5 milijuna, zajedno s još 13 ulica.

Osim Ulice Sv. Križa, nedavno je u ovom prigradskom naselju obnovljena i Mlinska ulica III. odvojak, a trenutno se u Mlinskoj ulici, u suradnji s Hrvatskim vodama, radi još na sanaciji klizišta. Izvedbom sanacije na klizištu na vodotoku smanjit će se mogućnost erozije obale te podići razina sigurnosti za stabilnost ceste.

Obnovljenu cestu, kao i radove na klizištu obišao je gradonačelnik Ivica Kirin sa svojom zamjenicom, Vlastom Honjek – Golinac, gradskim pročelnikom Kristijanom Sabom te predsjednikom Mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivanom Ćavarušićem.

– U Virovitici se u posljednjih par godina ulaže najviše dosad. Građanima je to važno – pokazuju nam to pozivi u kojima nam dojavljuju sve nedostatke u svojim ulicama i kvartovima. I dalje nastavljamo s komunalnim uređenjem gradskih ulica, pogotovo u centru grada, a uredit ćemo i gradske trgove te igrališta. U razdoblju koje je pred nama naglasak će biti i na rješavanju pitanja odvodnje u onim dijelovima grada u kojima zbog većih oborina naši sugrađani još uvijek imaju problema– istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin prilikom obilaska radova.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content