ŠAMPANJAC, PJESMA, SUZE RADOSNICE… Košarkaši Virka Virovitice M-17 srušili Križevčane i osvojili naslov prvaka Regije

U posljednjem ligaškom kolu regionalne košarkaške lige M–17 u virovitičkoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, snage su odmjerili stari rivali, Viro Virovitica i Radnik iz Križevaca.

Rivalitet između ove dvije selekcije traje već nekoliko godina i svaka njihova međusobna utakmica puna je naboja i neizvjesnosti. U prvom ovosezonskom susretu Križevčani su na svom parketu pobijedili s deset koševa razlike, pa je Virovitičanima za naslov prvaka trebala pobjeda od jedanaest i više koševa razlike.

Prva četvrtina odlazi uvjerljivo na stranu domaćih košarkaša, koji su snažnim i agresivnim prodorima te dobrim skupljanjem u obrani napravili prednost od 24:10. U tom periodu posebno su se istaknuli Toni VučakIvan Mucak. Nakon što je Petar Fuis u postavljenom napadu ‘fintom’ izbacio ponajboljeg igrača Radnika i snažno zakucao, činilo se da će Virkasi doći do uvjerljive pobjede.

IMG_6157

Ipak, košarkaši iz Križevaca pohvatali su ‘konce igre’. Nakon minute odmora vraćaju se u utakmicu agresivnijim pristupom i rezultat na semaforu se smanjuje. Na poluvrijeme se odlazi rezultatom 42:33 u korist domaće momčadi.

U trećoj četvrtini igra konstantno oscilira, bude se Damjan Pažin i Nikola Krstanović te VIRKA dobiva na svojoj širini i raznovrsnosti. Utakmica je i dalje bila dosta izjednačena. Na kraju treće četvrtine na semaforu je bilo +12 za domaće košarkaše.

Nakon četiri minute igre u posljednjoj četvrtini ‘Virkasi’ koševima Pažina te tricama Krstanovića i Vrekića odlaze na 19 koševa razlike. U košarci je šest minuta jako puno, što se pokazalo u nastavku. Visokim presingom momci iz Radnika ostvaruju pravo posjeda i završavaju ih s par kontranapada, utakmica je i dalje gdje je bila svim svojim tokom, na +10 za Virovitičane.

IMG_6250

Nervoza je sve veća, pogotovo nakon pekršaja kojeg je napravio Ivan Mucak tri minute prije kraja , a odmah potom i tehničke pogreške koja mu je dosuđena. Zbog pet ‘faula’ ostatak susreta gledao je s klupe.

Posjed lopte se izmjenjuje, Radnik je u ‘bonusu’, što koriste domaći košarkaši i slobodnim bacanjima odlaze na +14. Svi domaći igrači su dali doprinos u ovoj utakmici.

Ovom pobjedom se došlo do naslova prvaka, za koji su zaslužni svi koji su sudjelovali u “građenju” ovog velikog uspjeha. Virovitička muška košarka osvojila je naslov prvaka nakon 2000. godine, ali ovog puta to je dvostruki naslov u M-17 i M-15 uzrastu.

IMG_6273

Virka Virovitica – Radnik Križevci 88-74

Virka Virovitica: Pažin 12, Fuis 23, Zidar, Vrekić 5, Krstanović 15, Davidović, Gašparić, Vučak 17, Mucak 16. Trener: Marin Ferenčević.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content