Škola rukometa RK Viro Virovitice najuspješnija u regiji Istok!

Nadaleko je poznato da Rukometni klub Viro Virovitica godinama uspješno radi s najmlađim selekcijama u sklopu škole rukometa. Niti jedna generacija nije preskočena već više od 30 godina, a trenutno u klubu marljivo trenira stotinjak dječaka raspoređenih u pet uzrasnih kategorija.

Pokazatelj uspješnog rada, uz rezultate mlađih selekcija, su igrači koji igraju u velikim klubovima. Slaven Brdar već niz godina uspješno nastupa za ponajbolje francuske klubove, Igor Đud uspješno brani u Njemačkoj, Luka Moslavac standardni je prvotimac NEXE-a, njegov brat Karlo igra za Poreč, dok se Karlo Vašarević, igrač vinkovačke Spačve, trenutno nalazi na post operativnom oporavku.

Proteklo ljeto pod pokroviteljstvom Grada Virovitice i HEP-a organizirana je i Ljetna škola rukometa u sklopu koje se cijelo ljeto kvalitetno treniralo. Rezultati takvog rada vidljivi se već sada. Naime, Viro Virovitica na skupnoj tablici svih škola rukometa regije Istok zauzima sam vrh ispred ekipa iz Mikanovaca i Osijeka.

Ekipa U-17 koju trenira Ivan Vrbančić trenutno zauzima četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici nakon šest utakmica sa četiri pobjede i dva poraza.

Marko Crljenić je tvorac uzrasta U-15 koja se nalazi na petom mjestu tablice 1. HRL U-15 nakon odigranih devet odigranih utakmica sa pet pobjeda i četiri poraza

Ekipu U-13 preuzeo je Matej Smiljanec i postigao ogroman napredak, jer je ta ista ekipa prije dvije godine bila pri samom dnu tablice. Sad se nalaze na trećem mjestu sa sedam pobjeda i dva poraza i imaju velike šanse plasirati se na Završnicu Prvenstva Hrvatske.

Najmlađu ekipu koja se natječe u velikom rukometu vodi Zlarin Rončević, a trenutno zauzimaju sami vrh prvenstvene tablice sa svih osam pobjeda u osam odigranih utakmica i bilo bi veliko čudo da se kojim slučajem ne plasiraju na Završnicu Prvenstva Hrvatske.

Na kraju se ne smije zaboraviti i miniće, dječake rođene 2012. i mlađe koje trenira Antonio Kufner i koje se natječu u najkvalitetnijom mini rukometnoj ligi Rugvica te se tamo nalazi u gornjem dijelu tablice u konkurenciji najboljih ekipa iz Zagrebačke regije.

Veliku pomoć treneri svih selekcija imaju i u Darku Kovačeviću koji je zadužen za rad sa vratarima i pod čijim vodstvom se vidi ogroman napredak naših vratara.

tablicaSkoleRukometaSkupno

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content