Treći adventski vikend u Orahovici zaključen uz pjevačke skupine šokaca iz cijele Slavonije

Unatoč iznimno hladnom i vjetrovitom vremenu, ruke Orahovčana i svih onih koji su posjetili Advent na središnjem Gradskom trgu, zagrijane su bile pljeskom koji je itekako bio zaslužen. Naime, treći adventski vikend zaključile su muške pjevačke skupine KUD-ova iz gotovo cijele Slavonije koje su oduševile svojim izvedbama pjesama svih žanrova.

Događaj organizacijski potpisuje Kulturno-umjetničko društvo “Crkvari” uz čiju su mušku pjevačku skupinu još nastupili i Muška pjevačka skupina KUD-a “Tena” Đakovo pod nazivom “Bećarine”, Muška pjevačka skupina “Bocanjevački pajdaši” iz Bocanjevaca te Muška pjevačka skupina “Strossmayer” iz Strizivojne.

-Našim dragim sugrađanima željeli smo prikazati svu ljepotu ove vrste pjevanja, a riječ je dakako o acappela pjevanju izvornih šokačkih slavonskih pjesama. Pjevale su se i tradicionalne božićne pjesme, a bilo je tu i ponešto komercijalnih. Nadamo se da su nazočni uživali, iako je bilo jako hladno uz neugodni vjetar, ali pljesak na kraju nam je bila najveća nagrada. Svi izvođači su naši prijatelji s kojima surađujemo i često nastupamo i ja im se ovim putem od srca zahvaljujem što su došli i uveličali naš orahovački Advent – rekao je predstavnik Muške pjevačke skupine i počasni predsjednik KUD-a “Crkvari” Stanko Jović, ujedno i jedan od glavnih organizatora ove večeri.

Muske-pjevacke-skupine-1-Custom

Posebnu čestitku svim građanima Orahovice uputili su na kraju večeri svi izvođači zajedno tradicionalnom božićnom pjesmom “Radujte se narodi”. Na zajedničkom druženju izvođača u Centru za posjetitelje sve ih je pozdravio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Hvala gospodinu Stanku Joviću i KUD-u Crkvari na organizaciji ove lijepe večeri. Kulturno-umjetnička društva čuvaju naše kulturno blago i narodnu baštinu i svakako su i ovakvi nastupi važan dio tog očuvanja te sadržaj koji je na odličan način upotpunio naš Advent – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content