U 2021. godini, područje VPŽ posjetilo gotovo 59 posto više turista nego u prošloj: Zabilježeno 67 posto više noćenja

Na sjednici Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, koja je održana u Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici, uz predsjedavanje župana i predsjednika TZ VPŽ Igora Androvića, doznali smo kako je područje naše županije u 2021. godini posjetilo 11.718 posjetitelja, uz 32.259 noćenja.

Uspoređujući 2021. s 2020. evidentirano je povećanje broja dolazaka od 58,89, te povećanje broja noćenja za 67,06 posto. Strani gosti ostvarili su 3.135 dolazaka ili 26,75 posto od ukupnog broja, a imali su 13.750 noćenja ili 42,62 posto.

U ovoj godini, uz niz turističkih manifestacija, otvoren je Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, kao i Geo info centar u Voćinu, EPI centar Sekvoja u Slatini, dok će se u idućoj godini otvoriti Centar za posjetitelje na Križnici, a zahvaljujući svojoj ponudi, Papuk, posebno Jankovac, bilježi velik broj dolazaka.

Istodobno, započeli su i radovi na uređenju Orahovačkog jezera s pripadajućim smještajnim kapacitetima te Centru za kulturu zdravlja Dvorac Janković u Cabuni.

Puno se očekuje od “Plemićke rute” koja obuhvaća “najbolje od najboljeg” što se nalazi u Virovitičko-podravskoj županiji. Inače, TZ VPŽ je partner na važnim turističkim projektima koji se provode na području VPŽ – Uređenje TRC Jezero Hercegovac Ružica grad u Orahovici, Kuća čaja u Špišić Bukovici, Centra za kulturu zdravlja Dvorac Janković u Cabuni, Amazon of Europa Bike Trail, Uspostava nacionalne biciklističke rute Dravska ruta.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content