U Orahovici na adventskom vijencu upaljena treća svijeća: Građani uživali u Božićnom koncertu Akademskog zbora “Concorida Discors”

Na velikom adventskom vijencu u kružnom toku u središtu Orahovice, u prekrasnom snježnom ugođaju, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović upalio je treću adventsku svijeću u nazočnosti orahovačkog gradonačelnika Saše Ristera.

-Zahvaljujem građanima Orahovice na dolasku u velikom broju te gradonačelniku Risteru u župniku Strnaku što su mi dali čas da upalim treću adventsku svijeću. Posebno sam sretan što nas je večeras dočekao prelijep snježni ugođaj, evo ovo je prvi puta da vidim snijeg ove godine i to baš u Orahovici što mi je posebno drago. Večeras smo se tako zajedno približili i Bogu i Božiću uz pjesmu i molitvu, a ja vam u ime Županije i osobno želim mirne, zdrave i ugodne blagdane – rekao je župan Andrović.

Župnik Željko Strnak u svom je obraćanju istaknuo:

-Navještena je radosna vijest koja i nama govori da Gospodin dolazi. Pripravite mu put jer je blizu, uresite svoju dušu, dopustite Bogu da ju pročisti svojim milosrđem i oproštenjem, oproštenjem grijeha. Ivan Krstitelj nije svjetlo već Njegov svjedok i onaj koji ga širi. Dok palimo treću svijeću, svijeću pastira i radosti svatko od nas pozvan je biti plamen koji svijetli i grije radošću. Pastiri su imali bistre oči te pozorno i veliko srce da bi vidjeli u noći ono što su drugi vidjeli i predviđali na danjemu svjetlu. Dođi gospodine Isuse, čekamo te s upaljenim svjetiljkama, zaogrni nas svojim svjetlom i podari nam radosnu pjesmu – Aleluja – rekao je velečasni Strnak.

Nakon paljenja svijeće program je nastavljen na središnjem gradskom trgu gdje je vrhunskim izvedbama na adventskoj pozornici sve nazočne oduševio Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu “Concorida Discors”.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content