U Osijeku otvoren 3. Tehnicoolum – sajam tehničke kulture: Otvorio ga gradonačelnik Ivan Radić

Osječki sajam d.o.o. pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka,  Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije te Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, organizator je 3. TEHNICOOLUM-a – SAJMA TEHNIČKE KULTURE, s ciljem poticanja interesa kod djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Otvorenje je održano u petak, 10. prosinca, a nazočili su mu gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Josip Miletić i ostali gosti te mnogobrojni učenici i studenti.

– Tehnicoolum je nastao iz želje da, uz ostale sajamske priredbe organiziramo i društveno-korisne priredbe koje će biti na korist gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji. Cijelu priču smo započeli 2018. godine spajajući tehničke vještine svakog pojedinca i bazen znanja zajednica tehničke kulture kojima je cilj omogućiti djeci i mladima ovladavanje vještinama tehničko-tehnološke pismenosti – istaknuo je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

Zamjenik župana Josip Miletić naglasio je kako je ulaganje u inovacije i tehniku, a ponajviše u ljude kao najvrjedniji resurs kojeg imamo, cilj kojeg Osječko-baranjska županija uspješno ostvaruje posljednjih nekoliko godina.

– Svjesni smo da su STEM i tehnička kultura temelj budućeg razvoja, a i sam kao predavač na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, svjedočim generacijama uspješnih studenata koji su svoju budućnost pronašli upravo u ovom području. Uvjeren sam da u tome možemo ostvariti zapažene rezultate po čemu smo zapaženi i na nacionalnoj razini – rekao je Miletić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić koji je otvorio 3. Tehnicoolum kazao je kako je budućnost mladih ljudi koji su nazočili sajmu ujedno i budućnost grada Osijeka, stoga će ga Grad nastaviti podržavati, baš kao i Zajednicu tehničke kulture.

Ovogodišnja sajamska priredba ponudit će 30-ak radionica na temu: robotika, modelarstvo, maketarstvo, informatika, elektronički i digitalni sklopovi, promet, fotografija, izrada predmeta od metala, plastike, papira, 3D printanje, dronovi…itd, a može se posjetiti i u subotu, 11. prosinca 2021. godine. 

(obz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content