U pitomačkoj knjižnici otvorena prva samostalna izložba slika Anđe Galić

U sklopu programa za prosinac, danas (srijeda) je u Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena prva samostalna izložba slika autorice Anđe Galić. Posjetitelje, koji su prisustvovali otvorenju izložbe, pozdravila je knjižničarka Irena Gavrančić, autorica slika te predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, koji je nazočio otvorenju.

– Već deset godina sam polaznica Škole crtanja i slikanja „Paleta“ u Pitomači. Od početka smo učili sve tehnike slikanja, ali meni se najviše svidjela tehnika ulja na platnu, pa su tako i sve moje slike ulje na platnu – kaže Anđa Galić te dodaje kako joj je ta tehnika omiljena jer istu sliku svake godine može nešto drugo oslikati.

– Najviše volim pejzaž, slikanjem pejzaža se najviše opuštam. Radim i portrete, ali kada napravim jedan portret tada se prebacim na pejzaž da se opustim jer stvarno uživam u tome. Volim žive boje, jake boje, osobito boje jeseni i mrtvu prirodu – s osmijehom je rekla o svojoj umjetnosti. 

U prostoru Knjižnice, posjetitelji tako mogu vidjeti brojne pejzaže u raznim bojama, kao i razne portrete. Izložba će biti otvorena do kraja prosinca u radnom vremenu Knjižnice. Za ulazak u Knjižnicu za svi stariji od 16 godina moraju imati Covid potvrdu.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content