Učiteljice OŠ Suhopolje, Branka Bartulović i Marina Kaselj, sudjelovale na ENTER konferenciji održanoj u Splitu

U Splitu je prošlog petka i subote, 10. i 11. prosinca održana Međunarodna znanstveno–stručna konferencija ENTER, proizašla iz konferencije “Izazovi u radu s darovitom djecom i mladima”, inače najveća konferencija obrazovanja i povezanih industrija. Naglasak konferencije je edukacijska i promocijska uloga odgojno-obrazovnih dionika koji sudjeluju u ostvarivanju potencijala iznimnih i darovitih učenika.

Konferencija se istovremeno održavala na četiri pozornice, a zainteresirani su se mogli uključiti i ‘na daljinu’. Sudjelovalo je više od 50 predavača među kojima su i dvije učiteljice Osnovne škole Suhopolje.

Učiteljica matematike i fizike, Branka Bartulović, predstavila je OŠ Suhopolje u dijelu programa “Učenički projekti koje vrijedi vidjeti” te je predstavila istraživački rad kojim je s učenicom Lanom Šafran osvojila treće mjesto na državnom natjecanju iz astronomije.

Učiteljica matematike, Marina Kaselj, predstavila je projekt – alat za razvoj zajednice: “Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost” u kojem su sudjelovali učenici i učitelji OŠ Suhopolje. Nositelj projekta “Sinergija kulturne baštine i tradicije za održivu zelenu budućnost” je Udruga KrEdA, uz partnerstvo Općine Suhopolje i OŠ Suhopolje. Projekt je sufinanciran u sklopu švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

(www.icv.hr, mk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content