Udruga distrofičara Virovitica i ove godine prodajnom izložbom obilježila značajne međunarodne dane

Danas (četvrtak) je Udruga distrofičara Virovitica prigodnim štandom obilježila Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studeni) kao i provođenje kampanje “16 dana aktivizma”, Međunarodni dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca te Međunarodni dan ljudskih prava koji se obilježava 10. prosinca. Prodajni štand postavljen je i u povodu blagdana Svetog Nikole i nadolazećeg Božića.

Na štandu u centru grada kod sata izložili su ručne radove koje su izradili na kreativnim radionicama koje organiziraju tijekom godine, kao i promotivne materijale za građane.

20211202 092053

– I ove godine Udruga distrofičara Virovitica uključila se u provođenje značajnih međunarodnih dana. Provodimo razne aktivnosti te želimo sugrađanima pokazati prigodne ručne radove koje smo izradili na radionicama, a isto tako ih upoznati sa radom naše Udruge. Isto tako provodimo projekt Rijetke bolesti – čvrsta mreža podrške kojim želimo povećati socijalnu uključenost osoba oboljelih od mišićne distrofije te osnažiti obitelji osoba oboljelih od mišićne distrofije za aktivnu ulogu u zajednici – rekao je Matija Lebinec, regionalni koordinator za osobe s mišićnom distrofijom na području Virovitičko-podravske županije.

Tako su građani mogli vidjeti i kupiti razne heklane radove, adventske i božićne vijence, božićne ukrase i razne druge rukotvorine, a novac prikupljen od donacija iskoristit će za rad udruge i nabavku novih materijala za sve sljedeće radionice. Štand Udruge možete posjetiti 9. i 16. prosinca „kod sata“ (ili Gradske knjižnice u slučaju kiše) od 9 do 12 sati.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content