Vlada odmrznula cijene goriva, od sutra nove cijene na benzinskim postajama

Vlada RH održala je sjednicu u Banskim dvorima na kojoj je u skladu s najavama donijela odluku o odmrzavanju cijena goriva koje su ograničene još od polovine listopada. 

Podsjetimo, Vlada je 14. listopada donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana mogu prodavati Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 po cijeni od 11.10 kuna po litri, dok se za Eurodizel BS odredila maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

11. studenoga Vlada je produljila važenje te uredbe za još 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodatnih aditiva.

– Zahvaljujući pravovremenoj akciji zaustavili smo udar cijena goriva na građane i poduzetnike, a danas ćemo tu odluku ukinuti – rekao je Plenković.

– S obzirom na to da je od uvođenja ove odluke došlo do pada cijena nafte na svjetskim tržištima, potrebno je donijeti uredbu o prestanku važenja uredbe koju smo donijeli. U protekla 2 mjeseca smo stabilizirali uvjete na domaćem tržištu. Ova uredba je ispunila cilj svog donošenja, od sutrašnjeg dana će se cijene nafte i naftnih derivata formirati slobodno – rekao je ministar Ćorić.

– Uredbu stavljamo van snage, važno je da svi shvate da imamo ovakav alat i rukama i da ćemo zaštititi sve od posljedica krize – rekao je Plenković.

(www.icv.hr, index.hr.)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content