Vozač (28) vozio automobil suprotnim smjerom u Virovitici i napuhao 1,89 promila, najveća brzina zabilježena u Suhopolju

Najveća koncentracija alkohola u organizmu, prošlog tjedna utvrđena je u petak, 24. prosinca u nadzoru prometa kod 28-godišnjeg vozača koji je zatečen kako Viroviticom vozi u suprotnom smjeru. Kako je izvijestila PU Virovitičko-podravska, zatekli su ga u noći u 00.50 sati u Ulici Ivana Gundulića te je napuhao 1,89 promila. 

Najveća brzina kretanja vozila od 109 km/h utvrđena je stacionarnom kamerom, u četvrtak, 23. prosinca u 18,14 sati u mjestu Suhopolje, DC-2, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 60 km/h, tom brzinom upravljao je vozač osobnog automobila stranih registarskih oznaka.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna evidentirano je 20 prometnih nesreća, 6 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba zadobila TTO a 6 osoba je zadobilo LTO te 14 s materijalnom štetom. U 2 prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja. Kod 4 vozača utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđen 181 prekršaj, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 33 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl. 134. i 137. PZ 

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su 2 osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a druga zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pritom pod utjecajem alkohola. 

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content