VRIJEDNA DONACIJA Ambulanta u Suhopolju dobila prijenosni EKG uređaj

Ambulanta dr. med. Melite Rastija i sestre Klare Bartulović u Suhopolju bogatija je za vrijedan prijenosni EKG uređaj koji im je stigao u okviru velike donacije Zaklade UniCredit. Ova Zaklada donirala je, naime, Udruzi Veliko srce malom srcu 10.000 eura.

Tim sredstvima ova hvalevrijedna i aktivna udruga nabavila je uređaje i poklonila ih  ambulantama u Zagrebu, Murskom Središću, Rijeci, Puli, Virovitici, Poreču, Buzetu, Metkoviću, Varaždinu i Belom Manastiru.

Donacija je ostvarena u sklopu projekta „Call for Europe 2020“ pod nazivom Poboljšanje kvalitete djetinjstva djece sa urođenim srčanim bolestima. 

monitor
foto : Ilustracija, healforce.com
-Prijenosni EKG uređaj je medicinsko pomagalo koje omogućuje liječnicima diljem RH i djeci sa prirođenim srčanim bolestima pravovremenu reakciju u slučaju poremećaja srčanog ritma. Posebnost ovog hvale vrijednog projekta je suradnja između liječnika, djece i roditelja jer smo nabavkom ovih uređaja namijenjenih laičkoj uporabi u mogućnosti pomoći značajnom broju djece sa sumnjom na poremećaj srčanog ritma i omogućiti lakšu svakodnevicu malim bolesnicima. Od srca zahvaljujemo što ste podržali naš projekt i omogućili nam sigurnije djetinjstvo! – zahvalili su iz Udruge.
 
Praćenje srčanog ritma i nepravilnosti u njegovu radu prvi je korak kod prevencije srčanog i moždanog udara pa je ovaj uređaj života vrijedan za svakog pacijenta, poručuju iz županijske podružnice Udruge koja aktivno radi i brine o svojim članovima i njeguje dobru suradnju s medicinskim ustanovama, školama i vrtićima te senzibilizira javnost za probleme djece rođene sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. (www.icv.hr, Udruga Veliko srce malom srcu, foto: healforce.com) 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content