Započelo podnošenje zahtjeva za potporu sektorima stočarstva i peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19

- PROMO -

Započelo je podnošenje Zahtjeva za potporu sektorima stočarstva i peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19. Obzirom na žurnost poduzimanja mjera kako bi se omogućio nastavak poslovanja primarnih proizvođača podnošenje Zahtjeva za potporu provodit će se od 4. do 13. prosinca 2021. godine.

U petak, 3. prosinca 2021. godine, u Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o provedbi Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19. te Pravilnik o provedbi Programa potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19. Provedbom Programa isplatit će se potpora primarnim proizvođačima u sektorima govedarstva, svinjogojstva, ovčarstva i kozarstva, konjogojstva te peradarstva kao i korisnicima koji posluju u odobrenim objektima za klanje peradi te koji se bave uzgojem kokoši nesilica.

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a detaljne upute možete pronaći OVDJE za stočarstvo i OVDJE za peradarstvo.

(www.icv.hr, poljoprivreda.gov.hr)

Povezane vijesti

Skip to content