Žena (56) s područja VPŽ mora na liječenje: Na Facebooku objavila fotografije dvoje djece i izazvala izrugivanje njihovih prijatelja

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 8. prosinca 2021. zaprimilo drugostupanjsku presudu Županijskog suda u Osijeku od 25. studenoga 2021. kojom je odbijena žalba optuženice kao neosnovana te potvrđena prvostupanjska presuda.

Naime, Općinski sud u Virovitici je 30. rujna 2021., povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici podignute protiv 56-godišnjakinje, donio presudu kojom je utvrdio da je optuženica počinila dva protupravna djela zakonskih obilježja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta te joj odredio liječenje na slobodi u trajanju od šest mjeseci, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici.

Optuženicu se teretilo da je od 17. studenoga 2020. do 20. studenoga 2020. na području Virovitičko-podravske županije, u neubrojivu stanju, postupila protivno čl. 16. Konvencije o pravima djeteta te da je bez znanja djece i njihovih roditelja napravila fotografije djece starih 6 i 13 godina te putem društvene mreže, na svom profilu objavila njihove fotografije i kreirala objave o ocu djece te time omogućila osobama označenima kao prijatelji (više od dvije tisuće osoba) na navedenoj mreži preuzimanje i pregledavanje navedene objave, što je kod djece izazvalo nelagodu, poniženje i izrugivanje njihovih prijatelja.

(dorh.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content