Zimska bajka i Djed Božićnjak razveselili velik broj čačinačkih mališana

U Mjesnom domu na trgu dr. Franje Tuđmana, pred mnoštvom mališana i u nazočnosti načelnika općine Alena Jurenca, nastavljen je Advent u Čačincima.

Velik broj okupljene djece razveselila je ‘Zimska bajka’, a potom i dolazak Djeda Božićnjaka. Zimsku bajku pripremili su učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša uz pomoć Reda vitezova Ružice grada, a bila je to priča o jednom usamljenom boru koji je bio jedino preostalo drvo nakon sječe šume.

-Svi su htjeli taj bor za sebe da ponesu kući i okite. Nastala je svađa koju smiruje kneginja Ružica uz svoje ljude poručivši mi im da je bor svačiji, od sve djece, ljudi, od Boga i od šume te pozvala da ga svi zajedno usred šume okite i da on bude od svakog od njih. Poruka ove priče je da je Božić najveći poklon Božića, da dijelimo dobrotu, zajedništvo i poštenje svakog dana, a ne samo na Božić i nadamo se da smo ju uspjeli prenijeti na djecu, ali i na odrasle – rekao je jedan od ‘tvoraca ove bajke’, predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić – Crni.

Zimska-bajka-4-Custom

Nakon zimske bajke, na opće oduševljenje mališana pojavio se Djed Božićnjak i to s gitarom u ruci te pozvao mališane da zajedno otpjevaju onu dobru poznatu “Sretan Božić svakome”. Na kraju je dobri djedica podijelio poklone svim čačinačkim mališanima pa i onima nešto većima.

Organizaciju programa potpisuju Turistička zajednica i Općina Čačinci uz pomoć Osnovne škole A. G. Matoša.

-Moram se od srca zahvaliti svim roditeljima koji su doveli svoju djecu i nadam se da su uživali. Bilo je jako lijepo, hvala školi i Redu vitezova na prelijepoj bajci i što reći nego vidimo se i u nastavku našeg Adventa – rekao je na kraju načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content