Znate li kako se pravilno riješiti ulja od kuhanja? Isprobajte ovih nekoliko načina

Da morate odabrati najčešće korišteni predmet u svojoj smočnici, vjerojatno bi to bilo ulje za kuhanje, zar ne? Ulje se koristi za gotovo sva jela, ali što je sa svim tim dodatnim uljem koje se ne potroši? Ako ste se riješili ostatka ulja tako što ste ga izlili u odvod sudopera ili bacili van u dvorište, cijelo vrijeme ste to pogrešno radili, piše Real Simple, a prenosi Večernji

Ponovno ga iskoristite za kuhanje

Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuhanje? Ovo je osobito korisno ako često pržite hranu ili koristite puno ulja za kuhanje. Sve što trebate učiniti je pustiti ulje da se ohladi na sobnu temperaturu, procijediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu. Možda ćete ga trebati procijediti nekoliko puta kako biste bili sigurni da su sve mrvice nestale, ali kada se očisti, možete ga ponovno upotrijebiti do dva puta. Imajte na umu da biste trebali pokušati ponovno upotrijebiti ulje u roku od dan ili dva ako možete.

Ulijte ga u posudu

Ako nakon kuhanja imate samo malo viška ulja, možda neće biti dovoljno za recikliranje. Jednostavan i učinkovit način da ga se riješite je da ga pustite da se ohladi, a zatim ga ulijte u jednokratnu posudu, dobro zatvorite i bacite u smeće.

Dodajte ga u kompost

Ako ste svoje ulje koristili za kuhanje biljnog obroka, razmislite o tome da ga dodate u kantu za kompost. Vaše bube i crvi bit će vam zahvalni! Samo pazite da to ne radite s uljem u kojem se kuhalo meso.Na kraju ćete privući neželjena stvorenja poput glodavaca, tvorova i rakuna.

(vecernji.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content