Županijski preventivni projekt “Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti” predstavljen u Novoj Gradiški

- PROMO -

Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije održao je 1. prosinca predavanje na temu “Mladi za mlade u prevenciji ovisnosti” učenicima Vijeća učenika novogradiških osnovnih i srednjih škola.

Predavanje je organiziralo Koordinacijsko tijelo za prevenciju ovisnosti gradonačelnika Nove Gradiške povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (koji se obilježava svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca).

Psiholog Brlas učenicima je govorio o prednostima vršnjačke edukacije, osobito u prevenciji rizičnih ponašanja mladih, s posebnim osvrtom na preventivni projekt “Mladi za mlade u prevenciji i suzbijanju ovisnosti” koji je 2019. godine proveden u Virovitičko-podravskoj županiji i u kojemu su upravo mladi iz savjeta mladih bili glavni suradnici u provedbi preventivnih aktivnosti među ostalim mladima.

Izvrsnost preventivnih aktivnosti koje se provode u Virovitičko-podravskoj županiji i njihova usklađenost s Europskim standardima kvalitete u prevenciji prepoznati su tako i izvan granica naše županije pa se sve češće koriste kao iskustva dobre prakse od kojih ostali mogu mnogo naučiti i naše iskustvo iskoristiti u svojim sredinama. Ovako se postiže vrlo značajan učinak transfera znanja i pozitivnih iskustava nastalih u našoj županiji, a preventivni projekti i programi koji su osmišljeni i provedeni u Virovitičko-podravskoj županiji tako i nakon provedbe stvaraju dodanu vrijednost prevenciji ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja.

(www.icv.hr, sb)

Povezane vijesti

Skip to content