Crnac će dobiti Trg hrvatskih branitelja: Pokrenut projekt uređenja središta mjesta

Općina Crnac pokrenula je projekt uređenja središnjeg trga u mjestu Crnac. Načelnik općine Mato Damjan naglasio je kako će naziv ovog trga biti Trg hrvatskih branitelja kao zahvala onima koji su krvlju i životima stvorili i obranili Hrvatsku.

– Ovaj projekt je već duže u planu, a evo sada smo odlučili krenuti u realizaciju. Naš trg nosit će naziv Trg hrvatskih branitelja jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi se zahvalili našim hrabrim braniteljima koji su branili našu Domovinu, posebno onima koji su dali svoje živote za nju – rekao je načelnik Damjan te dodao da bi ovog tjedna trebala biti izdana građevinska dozvola. 

Buduci Trg hrvatskih branitelja u Crncu 2

– Nakon građevinske dozvole, vrlo brzo ćemo krenuti s radovima, a završetak očekujem negdje u lipnju. Vrijednost ove investicije je 1.500.000 kuna, tražit ćemo pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja, a ako ona ne dođe, kompletan iznos pokrit ćemo iz proračuna općine. Trg će biti uređen oko postojećeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Crnca. Bit će moderno uređen uz izgrađenu fontanu i zasigurno će biti posebno mjesto u našoj općini – rekao je načelnik Mato Damjan.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content